Schetsen met BIC-pennen in Delfts blauwe stijl

Twaalf borden ontwierp Arno Coenen: zes grote en zes kleine, met titels als Narco State, Denim & Leather en Seasons in the Abyss – met een eenvoudige BIC-balpen gemaakte, zeer gedetailleerde tekeningen, waaraan hij per afbeelding gemiddeld een week werkte.
Coenen houdt ervan om een oude techniek als Delfts blauw te combineren met technieken van nu. “Delfts blauw is een sterk medium”, zegt hij hierover. “Ook in het buitenland weten ze bij zo’n plaatje meteen: Nederland.”

Coenen maakt werk in erg uiteenlopende media: van videokunst en 3D-animatie tot glasramen,  mozaïek en keramiek. Zijn werk sluit vaak aan bij (uitgesproken) hedendaagse subculturen, zoals hooliganisme, heavy metal, vechtsportcultuur en underground.
Wie de naam Arno Coenen niet kent, kent ongetwijfeld werk van zijn hand. Zoals het grootschalige, kleurrijke plafond van de Rotterdamse Markthal, dat hij samen met Iris Roskam ontwierp. Zijn tegeltableau Oud-West, Thuis Best werd opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum en zijn met de computer gegenereerde videoanimaties zijn opgenomen in belangrijke collecties van mediakunst, onder meer die van Centre Pompidou in Parijs. Lees het uitgebreide artikel in Het Parool.

Arno Coenen Delfts Blauw Stijl